«Палали шини і серця…Події, що змінили долю України»

 

Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається особливий пам’ятний день - День Героїв Небесної Сотні – день вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
18 лютого 2021 року центральна міська бібліотека для дорослих провела годину пам’яті «Палали шини і серця…Події, що змінили долю України» для учнів 10-А класу ЗОШ №17.
З тих трагічних подій, коли у центрі сучасного європейського міста коївся цинічний масовий розстріл людей, минуло 7 років, та вони тривожать і не залишають байдужими жодного громадянина країни. І сьогодні, переглядаючи документальні відеосюжети «Євромайдан. Революція Гідності», «Небесна Сотня. Юні ангели», пригадали хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих.
… Вони не були героями. Вони були звичайними людьми. І в останню мить віддали найдорожче – своє життя. Кожен із цієї Небесної Сотні мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Минають роки… Ми схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку – Героями Небесної Сотні.