Теждень математики

 




    Із метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики з 13 по 17 листопада 2023 року у нашій гімназії № 17 проходив тиждень математики, який підготували вчителі Гейник Т.Ю., Янко Н.М., Ковальчук В.В. та Ліщук Л.Р.

   Розпочався тиждень цікавими інформаційними хвилинками, які провели учні 9-Б класу для 5-9 класів, у яких було відображено цікаві факти з життя видатних математиків. Також було оголошено про конкурс математичних малюнків (5-6 класи) та можливість взяти участь у онлайн-олімпіадах з математики на освітній платформі «На Урок» (5-9 класи).


     Учні 8-А класу разом із вчителем Гейник Т.Ю. змагалися в математичній грі «Щасливий випадок», де мали змогу пригадати вивчений матеріал у попередніх класах та перевірити свої вміння розв’язувати логічні задачі.

   Цікавими і змістовними були повідомлення учнів 7-х класів під назвою Альманах «Жива математика» (вчитель Янко Н.М.).

     Із захопленням змагалися та розважалися учні 5-Б та 5-В класів під час математичного турніру «Хрестики-нулики» (учителі Гейник Т.Ю. та Янко Н.М.). Обидва класи показали високий рівень знань.









Вчитель Ліщук Л.Р. провела для учнів 9-А, 9-Б та 9-В класів Інтелектуальний марафон (по класах). Яскрава наочність та цікавий зміст завдань не залишили байдужими всіх учасників змагання. 

У середу вчитель Ковальчук В.В. провела для учнів 8-Б класу математичний захід «Таємниці усного рахунку», де діти не лише показали свої вміння, але і дізналися багато цікавого та корисного про числа. А учні 8-В класу переглянули кінолекторій «Відомі українські математики».

Учні 5-А класу брали участь у математичному квесті «Міркуй, фантазуй, твори». Діти відповідали на дуже цікаві і заплутані питання, розгадували кросворди та ребуси, які підготувала вчитель Гейник Т.Ю.









В четвер на уроці математики у 6-А класі вчитель Ковальчук В.В. провела дітям інформаційну хвилинку «Історія виникнення математики», а для учнів 6-Б класу відбулася математична вікторина, де в якості журі були запрошенні учні 8-Б класу.


Учні 6-В класу разом із вчителем Гейник Т.Ю. пригадали відому усім гру морський бій та поринули у «Казкову математику».





    Закінчився тиждень цікавими змаганнями у 5-В класі з усного рахунку (вчитель Янко Н.М.). П’ятикласники показали свої вміння додавати, віднімати, множити та ділити числа на швидкість.

   Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення. Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем.

   Протягом тижня математики діти мали змогу розкрити себе, свої здібності та вміння. Кожен із нас на своєму фронті. Учні нашої школи хочуть бути освіченими, грамотними, гідними своєї держави.І кожен наближає Перемогу по-своєму. Тримаймо стрій!